2001 köpte jag mig en drejskiva i Kristinehamn på blocket och började bygga upp min verkstad i Sollentuna med diverse utrustning och glasyrer. Under årens lopp så ha det blivit mycket experimenterande med glasyrer och olika mönster men de sista åren har jag mest koncentrerat mig på formspråket och funktionen av mina alster. Att arbeta fram en vacker form och kunna kombinera det med att godset ska vara funktionell blir en utmaning och något som jag kan arbeta med länge och finna enorm glädje i.
Fylelera
Jag har valt att arbeta med Fylelera som är den enda stengodsleran som utvinns i Sverige idag. Det finns betydligt enklare leror att dreja med, stabilare leror som gör arbetet lättare men jag tycker att den är så vacker när den är bränd och har så många vackra skiftningar och färger. Jag vill att så mycket som möjligt av leran ska synas så därför använder jag oftast en vit glasyr där leran kryper fram och visar sig på olika sätt och med olika färger. Eftersom jag även vill ha en användbar produkt som ska vara lätt att rengöra så glaserar jag ofta insidan på fat och skålar.
Hönsen är ett eget kapitel.

Varför jag började göra höns vet jag inte idag men jag vet att jag fortfarande tycker att det är charmiga djur, deras knasiga, struttiga sett att röra sig på är roligt att försöka fånga och jag har en mycket personligt relation med hönsen när jag formar dom. Plötsligt kan en höna bli ”levande” när jag formar henne med händerna och jag vet precis hur hon ska se ut. Att hönsen sen skulle bli så populära kunde jag inte tro utan att dom mest var roliga för mig själv men det är något jag är väldigt glad för och jag vet att dom skänker glädje ute i trädgårdarna.
Utbildningar:
Hantverkspedagoglinjen på Nyckelviksskolan – 2 år
Privat keramikkurs – Lasse Östman – 1 vecka